Dennis Sluijter
December 9, 2021
Alle blogs

Beste gratis blog sites voor 2022

Delen:

Advies nodig over jouw groei strategie 🚀?

Bedankt! We zullen zo spoedig mogelijk
contact opnemen.
Oeps! Iets ging er mis...
  • Videomarketing? Wat is dat?
  • Vindbaarheid
  • Conversie
  • Wat doet dit voor jouw bedrijf?
  • Het gaat om wat je ziet
  • Professionaliteit
  • Waarom 12 keer?
  • Toepassen
Bloggen is een van de meest populaire manieren om publiek aan te trekken. Je geeft je bezoeker wat extra informatie die ze zelf goed kunnen gebruiken. Hierdoor genereer jij weer traffic en misschien wel een lead.

In deze blog behandel ik een aantal websites waar je een goede blogpagina mee kunt maken. Voor elk platform heb je een gratis versie en een betaalde versie. Je moet dus goed zoeken welke geschikt voor jou is om zo het beste uit je blog te halen.

1. Wordpress.org

WordPress.org is de koning van gratis blogsites. Dit is een gratis platform, maar dan moet je het grootste deel van de website zelf bouwen. Je moet de software ook zelf hosten. Hoewel je een gratis Wordpress-host kunt vinden, is het een betere langetermijnstrategie om een ​​bescheiden vergoeding te betalen voor een betrouwbare Wordpress-host.

Wil je meer weten over het hosten van je website of een Wordpress website laten maken klik dan hier.

Zo ziet de Wordpress-interface eruit bij het maken van een nieuw bericht:

Wordpress gebruikersinterface

Aan de andere kant is er WordPress.com, de andere kant van Wordpress - een platform dat voornamelijk wordt gebruikt voor persoonlijke blogs, omdat het gemakkelijk in te stellen en gratis is (als je geen aangepaste domeinnaam hebt). Je bent echter ook zeer beperkt in het aanpassen van de site.

Vooral als je van plan bent om op een of andere manier geld te verdienen met je blog, zal de gratis WordPress.com-versie je hiervan weerhouden.

Je kunt natuurlijk ook een eigen website hebben in Wordpress en hier een blog pagina aan toevoegen. Omdat Wordpress een CMS systeem heeft kun je deze website laten bouwen en zelf de blogs schrijven en aanpassen. Erg gemakkelijk!

2. Blogger

Blogger is misschien wel de oudste blog site., maar daarom ook een beetje ouderwets.

Dit is een betrouwbare oplossing voor persoonlijke blogs, maar het is niet de beste bron voor professioneel gebruik. Het werkt net als andere hostingplatforms: je moet een account aanmaken voordat je het kunt gebruiken. Nadat je het hebt gemaakt (het is gemakkelijk), moet je een van de standaardthema's kiezen en dan kun je beginnen met het opschrijven van je gedachten. De interface van het platform is vergelijkbaar met een Google+ profiel en de editor ziet eruit als een Word-pagina.

Blogger biedt veel thema's om uit te kiezen, elk met verschillende skins, geavanceerde kleurenfilters en verschillende eenvoudige gadgets (widgets genaamd). Maar er zijn geen fancy of geavanceerde ontwerpaanpassingen. Over het algemeen zijn de uiterlijk-opties van Blogger relatief eenvoudig, dus de focus ligt nog steeds op het schrijfgedeelte. Een groot deel van deze website is dat deze wordt geleverd met advertentieruimte, die u in uw inhoudsfragmenten kunt plaatsen.

Dus als je een beginnende blogger bent en je wilt wat experimenteren, is dit waarschijnlijk een goede optie voor je.

3. Wix

Wix is ​​​​een gratis tool voor het bouwen van websites/blogs die vanaf de front-end kan worden beheerd. Het belangrijkste kenmerk van het platform is dat het wordt geleverd met opties voor slepen en neerzetten, zodat u niets op de backend hoeft te doen. Het ontwerp is zeer intuïtief en modern en kan door zowel beginners als gevorderden worden gebruikt.

Om een ​​Wix-blog te maken, hoeft u zich alleen maar te registreren en een keuze te maken: u kunt Wix ADI vragen een site voor u te maken op basis van de vragenlijst, of u kunt uw eigen blog bouwen, inclusief het kiezen van sjablonen en het regelen van de lay-out via de WYSIWYG-editor. Als u de tweede optie kiest, hoeft u alleen maar een goede sjabloon te vinden en alles ervoor aan te passen in realtime voorbeeldmodus.

U kunt meerdere elementen aan de pagina toevoegen, van multimediawidgets tot achtergronden en meer. Als je denkt dat de site klaar is, klik je op Publiceren en begin je met het opnemen van je verhaal op de blog. Je kunt de wix site op elk moment nog aanpassesn en opnieuw publiceren.

4. Tumblr

Tumblr is een van de eerste gratis blogsites op internet. Het is gewoon een beetje "milder" dan de anderen op de lijst. In tegenstelling tot andere platforms die voornamelijk voor publicatiedoeleinden worden gebruikt, richt dit platform zich hier meer op inhoud zoals multimedia of sociale media. De interface van Tumblr is interessanter en gebruiksvriendelijker - je hoeft je alleen maar te registreren om te beginnen met posten.

Net als een normaal blogplatform biedt het meerdere postformaten voor verschillende soorten inhoud. Het probleem met Tumblr is dat het puur voor persoonlijk gebruik is, en als je een zakelijk plan hebt, zal het geen goede oplossing bieden. Het is eenvoudig, biedt basis aanpassingsopties en heeft, zoals ik eerder al zei, een meer sociale media-vibe. Net zoals blogger is dit een goede manier om mee te beginnen.

5. LinkedIn

Misschien is dit een beetje raar. Bij het overwegen van welke gratis logsites ze moeten kiezen is LinkedIn voor de meeste mensen niet de eerste keuze. Met andere woorden het verdient echt aandacht!

Twee hoofdredenen: gebruiksvriendelijke tools en een reeds bestaand publiek.

Het tweede goede aan het gebruikersbestand van LinkedIn is dat het zeer toegewijde gebruikers professionals en bedrijfseigenaren zijn. Er wordt zelfs gemeld dat meer dan 30 miljoen bedrijven actief zijn op LinkedIn. Ze zijn niet alleen voor de lol. Andere gegevens tonen aan dat 9% van de B2B-marketeers het platform gebruiken als een van hun belangrijkste leadbronnen.  In een notendop LinkedIn fungeert gewoon als een platform waar u uzelf kunt promoten waardoor het een van de beste gratis websites is.

Vanuit technisch oogpunt is posten op LinkedIn eenvoudig. Ga gewoon naar je LinkedIn-feed en gebruik de widget "Start een bericht" bovenaan de pagina. Om uw status om te zetten in een volledig bericht klikt u op "Schrijven op LinkedIn" om een ​​bewerkingsvenster op volledig scherm te openen.

Dit is dus niet echt een blogpagina, maar een goede manier om uw boodschap of blogbericht toch ergens te plaatsen waar gelijk heel veel mensen dit lezen.

Conclusie

Er zijn dus meerdere websites waar je terecht kunt om een blog te maken, maar bij veel van deze heb je dus maar beperkt toegang en moet je weer iets betalen. Ook het opstart proces bij verschillende websites is een lang proces, zeker als je weinig tijd hebt. Wil je nu meer informatie of zelf een website met blogberichten laten maken, ga dan naar: Website laten maken of kijk eens op onze andere website wat speciaal hier op gericht is: Websitetalent.nl

Deze blogs zijn ook interessant!

Alle blogs