Teun van der Velden
November 15, 2021
Alle blogs

Waarom videomarketing 12 keer meer interesse creëert

Delen:

Advies nodig over jouw groei strategie 🚀?

Bedankt! We zullen zo spoedig mogelijk
contact opnemen.
Oeps! Iets ging er mis...
  • Videomarketing? Wat is dat?
  • Vindbaarheid
  • Conversie
  • Wat doet dit voor jouw bedrijf?
  • Het gaat om wat je ziet
  • Professionaliteit
  • Waarom 12 keer?
  • Toepassen

Videomarketing wordt alleen maar populairder. We zien steeds vaker dat bedrijven gebruik maken van videomarketing. In dit artikel lees je waarom een video zo goed werkt.

Videomarketing? Wat is dat?

Videomarketing wordt vaak gebruikt d.m.v. video’s voor marketingcampagnes. Hierbij wordt dus rekening gehouden met het vertellen van het verhaal van je merk. Vroeger werd dit gewoon met een woord beschreven ‘Reclame’. Nog steeds is reclame het juiste woord voor deze vorm.

Wanneer zet je videomarketing in?

Stel je hebt een super goed product of dienst die je wilt verkopen. Je wilt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen jouw product of dienst zien. Door videomarketing kan dit erg dicht bij de potentiële klant komen. Je kunt je video inzetten als verspreidingsvideo online of als openingsvideo bij presentaties bijvoorbeeld. Het is bewezen dat een video op je landingspagina je conversie met 80% vergroot.

Vindbaarheid

Je wilt natuurlijk goed gevonden worden op Google zodat jouw sales alleen maar blijft groeien. Door video’s te gebruiken op je website zorgt dit voor een betere vindbaarheid van je merk via de zoekmachines. Het hele internet bestaat voor ongeveer 75% uit video in 2018. Dus als je een video toevoegt aan je website is de kans groot dat je plaats op de eerste pagina met 50% toeneemt.

Conversie

Een goede reden om videomarketing te gebruiken is natuurlijk ook meer conversie te halen. Een groot deel van de marketeers zeggen dat videomarketing voor een hogere conversie zorgt. Dit kan namelijk wel met tientallen procenten stijgen als je de video juist gebruikt. Een consument koopt ene product bijna 2x zo snel wanneer hij er een video van heeft gezien.

Wat doet dit voor jouw bedrijf?

Als je een video laat zien aan je publiek zal dit natuurlijk meer opvallen dan een stilstaande afbeelding. De video moet natuurlijk wel content bevatten waar de kijker wat aan heeft om zo niet snel weg te klikken. Nu is dat weg klik percentage lager dan bij een afbeelding, dus dat is positief.

Het gaat om wat je ziet

We ervaren de wereld naast gehoor (11%), reuk, aanraking en smaak (6%) voor 83% met onze ogen. Als je er over nadenkt is het dus ook niet gek dat je met beeld kijkers naar klanten kunt omzetten.

Professionaliteit

Om dit voor elkaar te krijgen moet een video wel goed en professioneel ontwikkeld worden. Wij weten als reclamebureau hoe je daadwerkelijk voor interesse bij de kijker en dus interactie zorgt, wat uiteindelijk tot meer conversie, leads en sales leidt.

Waarom 12 keer?

Om te beginnen pak je met bewegend beeld sneller de aandacht van bezoekers. Het is simpelweg deel van ons DNA als mens om alert te zijn voor beweging. Daarnaast is het een stuk eenvoudiger om informatie op te slaan als het ons wordt weergegeven in een (korte) video. 12 keer sneller dan woorden om precies te zijn. Onderstaande afbeelding is een goed voorbeeld van het verschil in snelheid waarmee je begrijpt wat je ziet.

Wanneer je beeld ziet zet je het je ook vaker aan het denken. Het merendeel van alle informatie die je hersenen verwerken is visueel en wanneer dit visuele beeld ook nog eens een bewegend beeld vormt, kun je niet meer wegkijken!

Toepassen

Dus stel je voor dat je een eigen online schoenenmerk hebt en je wil meer potentiële klanten naar je website leiden (leads). Overweeg dan eens om bewegend beeld te gebruiken in je online Google, Facebook, Instagram, TikTok, of LinkedIn advertenties. Al is het maar heel subtiel!

Deze blogs zijn ook interessant!

Alle blogs