Teun van der Velden
November 7, 2021
Alle blogs

Wat is grafisch ontwerp?

Delen:

Advies nodig over jouw groei strategie 🚀?

Bedankt! We zullen zo spoedig mogelijk
contact opnemen.
Oeps! Iets ging er mis...
  • Videomarketing? Wat is dat?
  • Vindbaarheid
  • Conversie
  • Wat doet dit voor jouw bedrijf?
  • Het gaat om wat je ziet
  • Professionaliteit
  • Waarom 12 keer?
  • Toepassen
Je hebt er vast al eens wat over gehoord, maar wat is grafisch ontwerp nu precies en hoe kan goed gebruik hiervan meer positieve resultaten opleveren voor je bedrijf?

Het visueel vormgeven van verschillende (media)uitingen.

Zo zou je het het beste in één zin kunnen omschrijven. Het doel van deze uitingen is vervolgens om mensen iets mee te delen of een boodschap te geven. Als grafisch vormgever probeer je met creativiteit een originele en opvallende presentatie van tekst en beeld te creëren, zonder te kort te doen aan de opvalbaarheid van een uiting.

Toepassing van grafische vormgeving.

Grafische vormgeving wordt gebruikt in traditioneel drukwerk tot online, in interactieve media en multimedia. De ene grafisch vormgever kan zich dus bezig houden met hele andere diensten dan de ander. Denk bijvoorbeeld aan het maken van de cover van een boek tot aan geanimeerde bedrijfspresentaties, of het ontwerpen van een magazine tot het maken van een advertentie. Grafische vormgeving houdt ook in de keuze maken tussen bepaalde lettertypes, kleuren en gebruik van vormentaal.

Wat kan dit mij opleveren?

Zoals hierboven beschreven maak je in grafisch ontwerp veel keuzes. Echter is het maken van de juiste keuzes voor commerciële doeleinden weer een vak apart.

In onze gratis training ‘7 redenen waarom jij klanten misloopt’ (hier te zien) leggen we je in 7 video’s uit hoe grafische vormgeving jouw bedrijf meer kan opleveren. Hieronder heb ik ze in het kort voor je op een rijtje gezet:

1. Je logo past niet goed bij je bedrijf.

2. Je bent online niet vindbaar..

3. Je bedrijf wordt niet gezien.

4. Je website is niet conversie gericht.

5. Direct verlies door verkeerd gebruik van UI/UX.

6. Verkeerde doelgroep.

7. De onderschatte waarde van een huisstijl.

Als je deze training bekijkt, zul je zien dat we veel voorbeelden en tips geven waarbij grafische vormgeving direct impact maakt op je bedrijf en zelfs op je leads, sales en uiteindelijk dus omzet en winst.

Over het algemeen gaat het erom dat je weet wat het juiste gebruik van onder andere kleur, grootte, contrast, etc. is in alle vormen van marketing/reclame waar je bedrijf te zien is. Zelfs iets kleins zoals de positie en kleur van een button op je website kan enorm veel verschil maken op je omzet.

Interessant?

Dan raad ik je aan om de training te bekijken voor nóg meer informatie over dit onderwerp en om tips te krijgen die je direct toe kunt gaan passen!

Deze blogs zijn ook interessant!

Alle blogs